Vegyi anyag nagykereskedelem Ragasztás-, és tömítéstechnika

Árváltozások - Soudal árváltozás

Kedves Vevőink!

Legutóbbi, 2018 március 1.-én történt árváltoztatásunk után ismét erre kényszerülünk 2018. augusztus 1.-től, melynek okai a következők:

  • Amint azt már többször is jeleztük Önök felé az elmúlt hónapokban, a szilikonolaj piacról olyan információkat kapunk, ami folyamatos áremelésről és krónikus hiányról szólnak. Az európai alapanyag-gyártó cégek (Dow Corning, Wacker, Bluestar) negyedévente vizsgálják felül eladási áraikat: a második negyedévben (április) 8-15%kal emelték meg az alapanyagok árát, melyet a termékeinket gyártó cégünk felénk is érvényesített. A megemelt árukészletünk miatt ezzel Önöket eddig nem terheltük. Ugyanakkor a készlet kifutásával nem tudjuk elkerülni az árváltozást.
  • Tehát részben ezt az árváltozást vagyunk kénytelenek Önök felé érvényesíteni: a szilikontömítők termékcsoportját tekintve.
  • 2018 május elejétől a forint árfolyam a hónapok óta tartó nyugalmi, 313-315 HUF/EUR állapotból folyamatos emelkedéssel mostanra elérte a 328-329 HUF/EUR árfolyamszintet. Ez az árfolyam emelkedés további terhet jelent minden olyan szereplőnek: importőr, kiskereskedelmi egység, aki a terméket beszerzi, vagy értékesíti, hiszen a termékek többsége importból származik, ezért kénytelenek vagyunk további 3-4%kal emelni árainkat.
  • US-D3as faragasztó termékeinket és WI vízszigetelő termékcsoportunkat az árváltozás nem érinti!

A jövő:

  • Gyártónk a harmadik negyedévre vonatkozóan új árakat szabott meg (áremelés mértéke 5-9%), tehát sajnos további áremelkedések várhatóak. Terveink szerint ezt Vevőink felé előreláthatólag már csak jövő évben érvényesítjük. De az alapanyag piac tekintetében 2019-ben is hasonló változásokat vetítenek előre.
  • Reménykedünk abban, hogy a forint árfolyam „megnyugszik” és nem kényszerülünk ebből a szempontból további változtatásokra.

 

Időközben a Soudal-tól érkezett ez a tájékoztatás, melyet változtatás nélkül továbbítunk Önöknek:

"Tisztelt Partnerünk!

Örömmel értesítjük Önöket , hogy a purhab világpiaci alapanyagárának a kedvező alakulása következtében  purhabjaink árait 2,6%-kal csökkentjük. Ezzel, ezen termékcsoport árai a 2017-es év végi árszintre áll vissza.

Sajnálatos módon a szilikonok esetében az alapanyaárak - mint már korábban jeleztük - tovább emelkedtek. Ezért ezen terméknél az alábbi áremelést hajtjuk végre:

Professzionális szilikonok (Silirub, színes szilikonok…): 5%

Szilikonok (Szaniter, Univerzális, Neutrális.…): 3,5%

Az árváltozás mindkét esetben 2018. augusztus 16-tól lép életbe."

 

Továbbiakban is megteszünk mindent, hogy a United Sealants márkás termékek ellátása folyamatos legyen, megemelt raktárkészletünk az Önök rendelkezésére áll!

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét, és megrendeléseiket ennek tudatában adják le üzletkötőinknek.

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésükre: a Neosil Kft. csapata.

Kérdése van?

Strahl Péter

+36 30 966 8065


neosil@neosil.hu

 

Partnereink