Vegyi anyag nagykereskedelem Ragasztás-, és tömítéstechnika

Purhabok jogszabályi változása

Tisztelt Ügyfelünk,

Emlékeztetjük Önöket, hogy az Európai Unió 2020. augusztus 4-én korlátozást vezetett be a diizocianátok tekintetében, hogy megelőzze a diizocianátok által okozott légúti és bőrszenzibilizációt. Az ezekkel a termékekkel dolgozó szakembereknek és ipari felhasználóknak 2023. augusztus 24-ig sikeresen el kell végezniük a diizocianátot tartalmazó termékek biztonságos kezeléséről szóló képzést. Az alábbi linkeken megtalálja a legfontosabb információkat vagy információforrásokat a „Diizocianátok használatára és forgalomba hozatalára vonatkozó új szabályozások” témakörben:

https://www.feica.eu/our-projects/safe-use-diisocyanates

https://www.feica.eu/PUinfo

safe-future-polyurethane-products-v3 (feica.eu)

A diizocianátot tartalmazó termékek használatára vonatkozó képzési platform a kínálatunkból származó termékekre vonatkozik, például PU habokra, PU habragasztókra, PU tömítőanyagokra és PU ragasztókra itt érhető el:

https://safeusediisocyanates.eu/hu/

Minél nagyobb a felhasználó expozíciójának kockázata a diizocianát tartalmú termék használatakor, annál kiterjedtebbnek kell lennie a képzésnek (az alap a 048). Regisztráció a képzési platformon történhet, a megfelelő képzések pedig itt választhatók és fejezhetők be:

https://isopa-aisbl.idloom.events/

A FEICA_21_C19 kód megadásával 5 euró képzési díj csökken.

Diizocianátot tartalmazó termékeink címkéjén szerepel a „2023. augusztus 24-től a kereskedelmi vagy ipari felhasználás előtt biztonsági oktatás szükséges” megjegyzés. Azokon a termékeken, amelyeken még nem szerepel, a termékek fogyásának és gyártásának megfelelően az új címkéken szerepelni fog az előírt tájékoztatás.

Kérdése van?

Értékesítőt keres?

Partnereink